Over Iris

‘Ontwerpen is mijn passie. Ik breng oud en nieuw, klassiek en modern bij elkaar en heb een voorliefde voor transparantie, openheid en verrassende plattegronden.’ – Iris Martens

Architect Iris Martens ontwerpt aan de hand van het wensenlijstje van de opdrachtgever stijlvolle en inspirerende gebouwen en ruimten. Dit doet zij in nieuwe situaties en als inpassing in bestaande situaties. De projecten die zij maakt zijn divers: nieuwbouwvilla’s, bedrijfsruimtes, renovatie van (rijks-) monumenten en nieuwe interieurs in zowel woningen als kantoren. Iris Martens kan uw project begeleiden van het schetsontwerp tot en met de oplevering. Overleg met instanties als Welstand en Monumentenzorg en de bouwbegeleiding kan zij ook voor u verzorgen. Het begeleiden of ontwerpen van een gedeelte van het bouwtraject behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Belangrijk voor Iris is een goede communicatie met de opdrachtgever en met de uitvoerende partij. Om een goed ruimtelijk beeld te krijgen van het project presenteert Iris ook in 3D. Naast architectuur houdt zij zich ook bezig met het ontwerpen van websites en andere grafische ontwerpen als visitekaartjes, geboortekaartjes e.d.

Iris Martens heeft na haar afstuderen aan de TU Delft in 2006 vijf jaar als architect gewerkt op een architectenbureau in Den Haag. Tijdens haar studie heeft zij meerdere workshops in binnen- en buitenland gevolgd en heeft zij op een internationaal architectenbureau in Chicago gewerkt.