Architectuur

In de afgelopen jaren heeft Iris Martens vele verschillende architectuur ontwerpen gemaakt. Zo heeft zij onder andere een appartementencomplex in de buurt van Den Haag HS ontworpen, de uitbouw van een woning in de Haagse Vogelwijk en de renovatie van meerdere panden, waaronder (rijks-) monumenten in de binnenstad van Den Haag en Eindhoven. Veelal begeleidde zij na het ontwerptraject ook de bouw, waarbij zij de architectonische kwaliteit van het ontwerp in de gaten hield.

Interieur

In combinatie met het exterieur, maar ook regelmatig los van het exterieur, heeft Iris Martens interieurs ontworpen. Variërend van het interieur van een herenhuis met een nieuwe slaapverdieping en luxe badkamer tot de entree en omliggende ruimten van een kantoorgebouw.

Grafisch ontwerp

Iris Martens kan haar creativiteit niet alleen in het ontwerpen van gebouwen kwijt, maar ook in het ontwerpen van websites en andere grafische ontwerpen. Een aantal voorbeelden hiervan, zoals visitekaartjes, geboortekaartjes en dergelijke zijn hier te zien.
‘Ontwerpen is mijn passie. Ik breng oud en nieuw, klassiek en modern bij elkaar en heb een voorliefde voor transparantie, openheid en verrassende plattegronden.’ – Iris Martens

Architect Iris Martens ontwerpt aan de hand van het wensenlijstje van de opdrachtgever stijlvolle en inspirerende gebouwen en ruimten. Dit doet zij in nieuwe situaties en als inpassing in bestaande situaties. De projecten die zij maakt zijn divers: nieuwbouwvilla’s, bedrijfsruimtes, renovatie van (rijks-) monumenten en nieuwe interieurs in zowel woningen als kantoren. Iris Martens kan uw project begeleiden van het schetsontwerp tot en met de oplevering. Overleg met instanties als Welstand en Monumentenzorg en de bouwbegeleiding kan zij ook voor u verzorgen. Het begeleiden of ontwerpen van een gedeelte van het bouwtraject behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Belangrijk voor Iris is een goede communicatie met de opdrachtgever en met de uitvoerende partij. Om een goed ruimtelijk beeld te krijgen van het project presenteert Iris ook in 3D. Naast architectuur houdt zij zich ook bezig met het ontwerpen van websites en andere grafische ontwerpen als visitekaartjes, geboortekaartjes e.d.

Iris Martens heeft na haar afstuderen aan de TU Delft in 2006 vijf jaar als architect gewerkt op een architectenbureau in Den Haag. Tijdens haar studie heeft zij meerdere workshops in binnen- en buitenland gevolgd en heeft zij op een internationaal architectenbureau in Chicago gewerkt.

Iris Martens

Architect